Visszavált az előző nevére a Google Pay

google wallet pay
Új funkciókkal bővül és visszakapja a Google Wallet nevet a Google Pay
Vágólapra másolva!
Ezzel együtt új funkciókat kap, akár digitális autókulcsok is tárolhatóak lesznek benne.
Vágólapra másolva!

Folytatja a termékeinek átnevezgetését a Google, az I/O fejlesztői konferencián megejtett bejelentése szerint az eredetileg Google Wallet néven elérhetővé vált Google Pay mobilalkalmazása a közeljövőben a világ legtöbb országában, többek közt Magyarországon is visszakapja az eredeti nevét. A változtatás elsődleges oka, hogy számos új funkcióval fog bővülni az app, a mobilos fizetés csak az egyik lesz közülük, így a nyújtott funkcionalitást figyelembe véve racionálisabb tárcának nevezni.

Új funkciókkal bővül és visszakapja a Google Wallet nevet a Google Pay Forrás: Google

A hazai ügyfeleknek nem lesz dolguk az átállással, egy appfrissítést követően automatikusan átnevezésre kerül majd a készülékeikre telepített Google Pay mobilapp a régi-új Google Wallet névre.

Az új funkciókra rátérve az alkalmazás országtól függően jelenleg a bankkártyák mellett digitális formában jegyek, bérletek, továbbá hűségkártyák mentésére lehet használható. Ezek mellé a jövőben hétféle további hétféle virtuális tárgy is bejön, így

  • eseményekre váltott jegyek,
  • autókulcsok,
  • diákigazolványok,
  • oltási igazolások,
  • jogosítványok,
  • hotelkulcsok,
  • továbbá irodai belépőkártyák

is tárolhatóak lehetnek benne.

Az új funkciók tényleges elérhetősége többféle tényező függvénye, például a hivatalos dokumentumok mentéséhez hatóságokkal való partneri kapcsolatra lesz szüksége a Google-nek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!