Elesett a GeForce kriptobányászat elleni védelme

nvidia geforce rtx 3090 videokártya
NVIDIA GeForce RTX 3090
Vágólapra másolva!
Ez még nem jelent garanciát arra, hogy újból válsághelyzet alakul ki a piacon.
Vágólapra másolva!

Jó hírt kaptak a hétvégén a gyárilag 50 százalékra korlátozott kriptobányászati sebességű NVIDIA GeForce LHR videókártyákkal rendelkező bányászok, a Nicehash QuickMiner bányászprogram fejlesztői teljes mértékben képesek voltak feloldani a mesterséges limitációt.

A sebességlimit kiütésével újból teljes sebességgel bányászhatóak kriptovaluták a GeForce LHR kártyákon Forrás: NVIDIA

A szoftvert készítő vállalat alapvetően is szavahihető, a Benchamrk.pl szerint sem átveréstől van szó, a megfelelő grafikus vezérlőkkel rendelkezők pedig maguk is kipróbálhatják a működését, jelen pillanatban a QuickMiner v0.5.4.0 RC verziót kell telepíteni a teljes feloldáshoz. A limitációt kiütő funkcionalitás hamarosan a normál NiceHash Miner alkalmazásba is megérkezik majd.

Egyelőre nem világos, hogy a fejlemény okoz-e ellátási zavarokat az ajánlott fogyasztói áraik közelébe éppen visszatérőben lévő videókártyák piacán, a Nicehash fejlesztőinek tavaly augusztusban már sikerült olyan 70%-ra visszatornászniuk az GeForce LHR kártyákon a sebességet, így most a maradék 30 százalékot kapják vissza a felhasználók. Megijedni nem érdemes, hiszen számos faktor befolyásolja, hogy a bányászok számára van-e ráció a további grafikus vezérlők felvásárlásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!