Felsülhetett a kritikus chip fejlesztésével az Apple

apple iphone 13 pro apple store
Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében
Vágólapra másolva!
Látszólag az új vezetőség alatt sem táltosodott meg az Inteltől vett fejlesztőrészlege.
Vágólapra másolva!

Jelentős kellemetlenségről számoltak be a híres-hírhedt Ming-Chi Kuo piacelemző forrásai, állításaik szerint az Apple továbbra sem volt képes a mobileszközeibe integrálható 5G modemet házon belül összerakni, így a 2023-ban érkező iPhone 15 mobilokban kénytelen lesz még a Qualcommtól vásárolt hálózati vezérlőt használni.

Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében Forrás: Apple

Az Apple chiptervező részlege a hírek szerint már öt éve dolgozik a házon belül fejlesztett 5G modemen, az Intel modemfejlesztő divíziójának 2019-es felvásárlásával a cég drámaian fel kívánta gyorsítani a munkát, azonban az 1 milliárd dolláros akvizíció egyelőre nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Érdekességként a Qualcomm nemrég emlékeztette a részvényeseit, hogy 2023-ra elveszítheti az Apple-től érkező megrendeléseinek 80 százalékát, azonban a vállalatok között 2027-ig formális megegyezés van a mobileszközökben használható hálózati vezérlőlapkák beszállításáról. Ennek megfelelően az Apple modemes tervezőcsapatainak van idejük jól működő, szükséges mennyiségben tömeggyártható megoldással előrukkolniuk.

A mostani helyzet ellenére szinte biztosan csak idő kérdése, hogy házon belül készített modem kerüljön az iPhone-okba.

Az Apple már régóta próbál megszabadulni minden fontos lapka esetében a külső tervezőcégektől való függőségétől, a terv legutóbbi fázisában agresszíven száműzni kezdte a számítógépeiből az Intel Core processzorokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!