Csökkentette néhány GeForce árát az NVIDIA

nvidia geforce rtx 3090 ti videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti
Vágólapra másolva!
Három terméket érint az árvágás, a csúcsmodell rögtön 25%-kal lett olcsóbb.
Vágólapra másolva!

Kínában a rendkívül lanyha kereslet miatt már szinte mindegyik AMD Radeon RX 6000 és NVIDIA GeForce RTX 3000 családokba tartozó videókártya kapható az ajánlott fogyasztói ára alatt, ráadásul a kártyagyártó partnerek részéről állítólag komoly nyomás van az NVIDIA-n, hogy halassza el az első körben piacra dobni kívánt GeForce RTX 4000 modelleket, ezzel segítve a meglévő készletek eladását.

Ötszáz dollárral csökkent a posztergyerek GeForce RTX 3090 Ti ajánlott ára Forrás: NVIDIA

Az utóbbi pletykával potenciálisan összefüggésben az NVIDIA most jelentős ajánlott árbeli csökkentést hajtott végre az ezer dollár feletti grafikus vezérlőin, ennek mértéke a GeForce RTX 3090 Ti esetében gigászi 25%, míg a GeForce RTX 3090 és a GeForce RTX 3080 Ti ilyen sorrendben jóval visszafogottabb 13,3%-kal és 8,3%-kal lettek olcsóbbak.

Mindezek mellett a termékekhez értéknövelő extraként járhat a Ghostwire Tokyo és a DOOM Eternal + Year One Pass, amennyiben a promócióban résztvevő kereskedésektől vásárolják a kártyákat a vevők.

Egyelőre csak az abszolút prémium modellek ajánlott árait korrigálta az NVIDIA Forrás: Benchlife.info

A tömegek számára érdekes kártyák ajánlott árai nem csökkentek, és egyelőre nem világos, hogy a jelenlegi felhozatal mekkora részét kívánja GeForce RTX 4000 modellekkel leváltani idén az NVIDIA, ezeknek talán nem is lesz pár hónapon belül közvetlen utódjuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!