Filmeket veszítenek a PlayStation Store vásárlói

Keanu Reeves, John Wick
Vágólapra másolva!
Többek közt a John Wickről is lemondhatnak két európai országban élők.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlan, hogy a terjesztési szerződések lejártával tartalmak válnak megvásárolhatatlanná a filmek és sorozatok digitális terjesztésével foglalkozó szolgáltatásokban, azonban a meglévő vevők nem szokták elveszíteni a már kifizetett címekhez való hozzáférésüket, továbbra is letölthetik vagy streamelhetik azokat.

Keanu Reeves a John Wickben Forrás: InterCom

Ennek fényében nagy meghökkenés váltott ki a németországi és az ausztriai ügyfelek körében a Sony, tájékoztatása szerint a kérdéses országokban 2022. augusztus 31-től nem csak eltűnnek a PlayStation Store filmes szekciójából a Studio Canal filmjei, de a tartalmakat addig megvásároltak is elveszítik a hozzáférésüket a digitális kópiáikhoz.

Az érintett filmek pontos listája itt böngészhető, többek közt a John Wicknek, a Fűrész-filmeknek, továbbá az Éhezők viadala szériának mondhatnak búcsút a vásárlók. Hírünk írásáig a pórul járt vevők kompenzációjáról nem esett szó, pedig a mostani incidens fényében joggal merülhet fel a PlayStation Store vevőiben, hogy mennyire nyerő ötlet filmes tartalmakat vásárolni a boltban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!