Erre képes négy tucat játékban az Intel Arc A750

intel arc a750 limited edition videokártya grafikus kártya
Intel Arc A750
Vágólapra másolva!
Átlagolva DirectX 12 és Vulkan alatt is gyorsabb az RTX 3060-nál.
Vágólapra másolva!

Az aktuális hírek szerint óriási bajban van az első generációs Intel Arc videókártyák nemzetközi piacra dobása, így érthető módon az Intel marketingesei próbálják győzködni a gamereket, hogy van értelme bizalmat szavazni a termékeknek a biztos vételnek mondható GeForce vagy Radeon választása helyett.

Ennek érdekében a vállalat most saját teljesítménymérésekkel rukkolt elő, négy tucat DirectX 12 vagy Vulkan grafikus programozási felületet használó játékban vetette összes a következőre kiadni kívánt Arc A750 modelljének teljesítményét a rivális GeForce RTX 3060-éval, méghozzá 1080p / Ultra és 1440p / High beállítások mellett.

Az Arc A750 nagy átlagban DirectX 12 és Vulkan alatt is gyorsabb a GeForce RTX 3060-nál Forrás: Intel

A mérések szerint nagy átlagban az Intel Arc A750 egy picivel gyorsabb az RTX 3060-nál, programozási felület és felbontás függvényében 3-5% közti előnyökről beszélünk. A DirectX 11-et vagy régebbi API-t használó játékok teljesítményéről nem esett szó, de az Intel saját bevallása szerint ezek esetében nem kell acélos tempóra számítani, az idő múltával remélhetően javul majd a helyzet.

Az eredmények a DirectX 12-es játékokban Forrás: Intel
A Vulkan API-t is szereti az Intel Arc A750 Forrás: Intel

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!