Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Csökkenhet a GeForce videókártyák ára

nvidia geforce rtx 3060 ti videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
Vágólapra másolva!
Halmozódnak a készletek, nagyot esett az NVIDIA játékosoktól származó bevétele.
Vágólapra másolva!

Amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is tűntek a videókártyák piacáról a kriptobányászok, megszűnt a termékek éveken át tartott készlethiánya. Ennek hála drámai esésbe kezdtek a grafikus vezérlők árai, mára bármely modell kapható az ajánlott fogyasztói árán, bár olyan magas összegekről beszélünk, hogy a PC-s játékosok egy része továbbra sem képes vagy hajlandó újat vásárolni magának.

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Forrás: NVIDIA

A helyzetet alaposan megérezte az NVIDIA is, az idei második negyedéves üzleti beszámolójának előzetes verziója szerint az előrejelzett 8,1 milliárd dollár helyett csak 6,7 milliárd dollár bevételt ért a kérdéses három hónapban, ami éves összehasonlításban 19% csökkenést jelent.

A helyzet magyarázata, hogy az NVIDIA gamereknek szánt videókártyákból származó bevétele csak 2,04 milliárd dollárra rúgott, ami éves összehasonlításban 33% mínuszt, míg az idei első negyedévhez képest 44% csökkenést jelent. A vállalat megfogalmazása szerint „makroökonómia ellenszél" tett keresztbe a grafikus vezérlők eladásainak.

További fejfájás az NVIDIA számára, hogy óriási a kártyagyártóknak szánt komponenskészleten ül, többek közt ezek raktározása 1,32 milliárd dolláros kiadásként ölthet majd alakot a pénzügyi beszámolójának végleges kiadásában.

„A gaming termékek eladási előrejelzései a negyedév haladtával folyamatosan rosszabbodtak. Várakozásaink szerint az eladásokat befolyásoló, kedvezőtlen makroökonómia körülmények továbbra is fennállnak majd, így a partnereinkkel lépéseket tettünk az árak és a készletek kiigazítása érdekében" – magyarázta Jensen Huang, az NVIDIA vezérigazgatója.

Ez jó eséllyel azt jelenti, hogy a vállalat árvágásokkal próbálhat megszabadulni a beragadt készletektől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről