Árulkodott a Galaxy S23 mobilokról a Qualcomm

Samsung, galaxy, S22, ultra, teszt
Ide költözött a Galaxy note szérából az S Pen.
Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy világszerte az összes modell Snapdragon chipet használhat.
Vágólapra másolva!

Nagy szenzációt keltett három héttel ezelőtt Ming-Chi Kuo piacelemző, forrásai szerint a 2023 elején bemutatkozó Samsung Galaxy S23 termékcsalád tagjai exkluzívan Qualcomm Snapdragon rendszerlapkát használnak majd, nem lesz Samsung Exynos chipes változat a mobilcsaládból.

Lassan tényként kezelhető, hogy legalább egy-két évig nem lesz Samsung Exynos rendszerlapkás variáns a Galaxy S termékcsalád tagjaiból Forrás: Samsung

A Qualcomm napokban kiadott sajtóközleménye megerősíteni látszik az információt, a vállalat szerint a felek újabb hét évvel 2030 végéig megegyeztek a 3G/4G/5G, sőt: a jövőbeli 6G technológiákkal kapcsolatos szabadalmaik egymásnak való licenceléséről. Ami ennél érdekesebb a fogyasztók számára, hogy kiterjesztik a prémium Samsung Galaxy eszközök kapcsán az együttműködésüket, az eddiginél több efféle eszközben lesz Snapdragon rendszerlapka.

Az ügyhöz kapcsolódóan a Qualcomm negyedéves üzleti eredményeinek ismertetése során Cristiano Amon vezérigazgató megemlítette, hogy a Galaxy S22 mobilok olyan 75 százaléka Snapdragon rendszerlapkás, ez az arány pedig emelkedni fog a „Galaxy S23 és azon túli" készülékek esetében.

A pletykák szerint a Samsung jelenleg nagy átszervezést tart az Exynos rendszerlapkákat tervező részlegénél, a csalódást okozott aktuális modellek javítgatási kísérlete helyett alapjaiban kívánja újraterveztetni a kínálatát. Viszont ez egy több éves folyamat, ezért kényszerült most rá a Qualcomm Snapdragon chipek nagyobb arányú használatára, hiába presztízsveszteség számára a vereség beismerése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!