Óriási szexbotrányok törtek ki - ott, ahol senki nem gondolta volna

Már nem szeretlek, de attól még szexelhetünk! munkahelyi szex kaland iroda
Vágólapra másolva!
A globális járvány egyik következményeként jelentősen megnőtt a videókonferenciák száma, hiszen sok megbeszélést, meetinget és értekezletet ebben a formában bonyolítottak le. Ez a kommunikációs csatorna azonban még sokak számára újdonságnak bizonyult, és így nem voltak tisztában az etikettel, az íratlan szabályokkal, vagy a rendszerek működésével.
Vágólapra másolva!

Mindez pedig az elmúlt évek során számtalan furcsa esetet eredményezett. Ezek között akadtak viccesek és aranyosak, mint például amikor egy kisgyerek betotyogott a diplomata apukája mögé. Azonban sor került néhány botrányos jelenetre is, amelyek közül a legnagyobb visszhangot a szexualitással kapcsolatos ügyek keltették. Itt nem egy esetben végül a résztvevők karrierje bánta a dolgot, és mindez több dologra is rávilágít. Mindenek előtt arra, hogy a fejlődés tényleg nagyon megkönnyítheti az életet, azonban muszáj mindenkinek megtanulni az új megoldások, eszközök és technológiák használatát.

Ma már szinte minden laptopon van kamera, ezt érdemes mindig észben tartani! Forrás: Shutterstock

Az amit valaki korábban természetesnek vett, már nem feltétlenül az. Ha valaki becsukja az irodája vagy a szobája ajtaját, még nem jelenti azt, hogy mások nem láthatnak be a helyiségbe, főleg akkor, ha korábban már belépett mondjuk egy videókonferenciába, vagy szimplán óvatlanul bekapcsolva hagyta a kameráját. Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan komoly visszhangot kiváltott esetet, amiben a szex, a kamerák és a botrány játszotta a főszerepet.

A rosszul kikapcsolt telefon

Egész Fülöp-szigeteket bejárta az a videó, amelynek főszereplői Dasmariñas városának egyik vezető tisztségviselője, Jesus Estil és titkárnője. Éppen arra vártak, hogy kezdődjön egy nyílt videókonferencia, amiben a koronavírus járvánnyal kapcsolatos teendőket vitatták volna meg a város hivatalnokai úgy, hogy a közvetítésbe bárki bekapcsolódhat. A jó Estil be is állította a telefonját, azonban a jelek szerint úgy gondolta, hogy még van egy kis idő huncutkodni egyet az értekezlet előtt. Azonban nem sikerült kikapcsolnia a mobilt, és így ország-világ láthatta, ahogy enyelegni kezd a munkatársnőjével egy íróasztalon. A dolgot pikánsabbá teszi, hogy mindketten házasok voltak akkor, de nem egymással. A videó bejárta az egész Fülöp-szigeteket, az önkormányzat bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak a közerkölcs rombolása miatt, és végül Jesis Estil és kolléganőjét is kirúgták.

A bekapcsolva maradt kamera

Hasonló eset játszódott le nem is olyan régen Kínában is. Az országos déli villamosenergia-hálózat kantoni központjában egyik nap egy videókonferenciát tartottak. A meeting lezajlott, azonban a résztvevők a kamerát nem kapcsolták ki mielőtt elhagyták a termet. A cég két munkatársa viszont egyszer csak benyitott, és nagyon megörültek, hogy találtak egy üres szobát. Bezárták az ajtót, és vadul szeretkezni kezdtek.

A probléma csak az volt, hogy az értekezlet után néhány más résztvevő is bekapcsolódva maradt, akik folytatták a munkát a gépüknél.

Ők egyszer csak fura hangokra lettek figyelmesek, és ekkor tapasztalták, hogy a kantoni bázison mi is történik. És olyan is akadt közülük, aki rögzítette is az eseményeket. A többi pedig innentől már történelem.

Az asztalon szexelt a főnök és alkalmazottja Forrás: Mirror

A cég vezetősége a várt szigorral járt el, és megszüntette a szerelmesek munkaviszonyát, akiknek kálváriája nem ért véget, hiszen a WeChat nevű kínai közösségi hálózaton villámsebesen terjedni kezdett a felvétel.

Szex és szertartás

Alig egy hónapja történt, hogy a minnesotai St. Louis Park városka Beth El nevű zsinagógájában bát micvá szertartáshoz készülődtek. Az eseményről videós közvetítést is sugároztak a Zoom nevű alkalmazáson keresztül, amelybe bárki bekapcsolódhatott. E szoftver két irányú kommunikációt tesz lehetővé, tehát a résztvevők láthatják is egymást, és beszélni is tudnak egymással, ha úgy állítják be az alkalmazást.

Erről feledkezett meg az egyik környékbeli párocska, akik a jelek szerint szex-szel akarták feldobni az unalmasnak talált szertartást.

Azonban valamit elrontottak, és így a közvetítés többi résztvevője is belekukkanthatott a produkciójukba. Amelynek egyébként egy telefon vetett véget, hiszen a férfit egyik ismerőse hívta, akinek számonkérő ordítását mindenki más is hallotta. Az eset érthető okokból óriási botrányt kavart, hiszen sokan úgy vélték, hogy egy szakrális eseményt szentségtelenítettek meg a paráznák. A rabbi mindenesetre nem akart nyilatkozni az ügyben, de jelezte, hogy tudomása van a dologról. Egy ilyen eset alapvetően tépázhatja meg valakinek a közösségben betöltött pozícióját, főleg, hogy amit tett, az tényleg tiszteletlenség volt, és sértő, ellentétben mondjuk a munkahelyi szexeléssel.

Botrány Braziliában

2021 februárjában a riói városi tanács tagjai éppen a szokásos videós értekezletükre készültek. A legtöbben helyet foglaltak a gépük előtt, de ezúttal is akadtak olyanok, akik nem érkeztek meg időben.

Köztük a tanács egyik tagja, aki láthatóan elfelejtette, hogy kezdődik a meeting, viszont a notebookján az előre meghatározott időpontban bekapcsolt a kamera.

A többi résztvevő pedig láthatta, hogy az említett hiányzó úr éppen egy ismeretlen hölggyel pajzánkodik a szoba sarkában.

A kamerától és a mikrofontól biztonságos távolságban helyezkedjünk el, ha nem akarunk kínos meglepetéseket. Forrás: Shutterstock

Ezúttal is egy nyilvános tanácskozás volt, szóval nem túl meglepő módon erről az akcióról is készült felvétel. A botrány sem maradt el, mert a megbeszélésen arról lett volna szó, hogy a világjárvány idején hogyan lehet biztosítani az önkormányzati rendszerben tanuló diákok számára. Az állami alkalmazott azonban láthatóan nem igazán érdeklődött a téma iránt, ami érthető okokból sok állampolgár rosszallását kiváltotta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!