Lejárhat az ingyen osztogatott iPadek kora

apple ipad mini 6
Apple iPad Mini 6
Vágólapra másolva!
Képessé válnak ténylegesen akkut cserélni a tabletekben a szervizközpontok.
Vágólapra másolva!

A házuk ragasztásos összeszerelési módja miatt a modern okostelefonoknál már csak a modern táblagépek javítása nehezebb és időigényesebb. Ennek egyik következménye, hogy aki ipades akkucsere igényével keresi fel az Apple Store üzleteket vagy a hivatalos szervizközpontokat, annak az érintettek jellemzően inkább felajánlanak egy jó állapotú használt, esetleg vadiúj tabletet.

Apple iPad Mini 6 Forrás: Apple

A MacRumors információi szerint ennek hamarosan vége lehet, az Apple kitalálhatott valamiféle új segédeszközt a munka drámai megkönnyítésére, a 2021-es iPad Mini 6-tól kezdve akkucserés igény esetén a szervizközpontok ténylegesen képesek lesznek kicserélni a telepet a beadott eszközben. Mostantól elméletileg csak akkor adnak helyette másik ugyanolyan táblagépet, amennyiben valamiféle körülmény miatt nem megoldható vagy észszerű az akkucsere. Az Apple Store üzletekre nem vonatkozik az újdonság, ott ugyanúgy inkább másik eszközt ajánlanak fel.

A hírek szerint a belátható jövőben a szervizközpontok további iPadek esetében is képessé válnak racionális energiaráfordítással kicserélni az akkukat, ezzel jelentősen csökkentve a nehéz javíthatóság miatti eszközpazarlást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!