Tömegeknél csökkent az iPhone akkus üzemideje

tinder okostelefon társkereső sms mobiltelefon mobil
Vágólapra másolva!
Nem akar megszűnni az iOS 16 telepítése után az abnormális akkumerülés.
Vágólapra másolva!

Az iOS újabb verzióinak telepítését követően gyakori jelenség, hogy a megszokottnál jóval gyengébb akkus üzemidőre lesznek figyelmesek az iPhone-okat használók, azonban egy-két nap után ez meg szokott szűnni. A jelenség oka, hogy a készülékek háttérbeli karbantartási és adatfrissítési tevékenységeket végeznek, például újraindexelik a készüléken lévő fotókat.

Látszólag az iPhone-tulajok nagyon széles körénél csökkent az akkus üzemidő az iOS 16 telepítése óta Forrás: Pexels / Pixabay

A 9to5Mac beszámolója szerint az iOS 16 telepítését követően széles körű probléma, hogy nem szűnik meg ez a szokatlan akkumerülés, pedig akár két héttel az új szoftver felkerülését követően már rég el is kellett volna felejteniük az ügyet a mobilozóknak.

Az Apple támogatási fórumán és a kommentekben olvasható panaszokat követően a kiadvány szavazásos felmérést végzett az olvasói között: az iOS 16 telepítése után 64 százalékuknál csökkent az üzemidő, 21 százalékuk nem érzékelt változást, 5 százalékuk javulást tapasztalt, a maradék olyan 10 százaléknak pedig egyéb véleménye volt az ügyben.

Jelenleg az Apple nem rendelkezik nyilvános állásponttal az ügyben, továbbá műszaki magyarázatot sem talált senki az akkumerülési problémára, de teljesen modellfüggetlennek tűnik, a régebbi és a legújabb iPhone-okat is érinti. Nem teljesen világos, hogy a napokban kiadott iOS 16.0.2 megoldja-e a problémát, a változtatási jegyzékében nem esett szó akkus üzemidőt érintő hibajavításról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!