Félnek a DxOMarktól a mobilgyártók

Xiaomi Mi 11 Ultra
Vágólapra másolva!
Egyre jobban kopik a mobilfotózást is osztályozó DxOMark fénye, és kiderült, hogy miért: félnek tőle a mobilgyártók.
Vágólapra másolva!

Mindig is érdemes volt fenntartásokkal kezelni a DxOMark pontszámait: a csapat szakértői az okostelefonok fotós és videós képességeit is rendszeresen osztályozzák, rangsorba állítják, pontozzák. Bár a több forrásból tájékozódás ajánlott volt vásárlás előtt, de jó volt, hogy egy helyen, komplex tesztek sora várta az érdeklődőket. Az évek során a DxOMark fénye azonban megkopott.

Xiaomi Mi 11 Ultra Forrás: trusted reviews

Most kiderült, hogy a független szervezet, amely egyéb lencséket és fényképezőket is tesztel, egyszerűen nem kap már készülékeket a gyártóktól.

Frederik Guichard vezérigazgató elmondta, hogy a múltban nagyon odafigyeltek a mobilgyártók a kamerák minőségére és teljesítményére, ez viszont megváltozott, és már nem küldenek nekik tesztkészüléket sem, kivéve, ha biztosak abban, hogy az első helyre kerülnek. Az első helyre kerülő modell mindig nagy extra médiahírverést kap, de ha nem hisz az elsőségben a gyártó, inkább mobilt sem küld. Így például a Xiaomi 12S Ultrát sem kapta meg a DxOMark, saját költségre szereztek egyet, és adtak annak 138 pontot, szemben a 143 pontra értékelt előd Mi 11 Ultrával.