Befejezte a laptopok tervezését a Google

google pixelbook chromebook chrome os
Google Pixelbook
Vágólapra másolva!
Ráhagyja a számítógépgyártó partnereire a Chromebookok forgalmazását.
Vágólapra másolva!

A The Verge forrásai szerint a más techcégekhez hasonlóan épp hatékonysági átszervezéseken áteső Google feloszlatta a Pixelbook laptopokat tervező csapatát, ám leépítés nem történt, más projektekre irányította át a dolgozókat. Ezzel együtt a cég elkaszálta a következő generációs Pixelbook laptopot, így a belátható jövőben nem fog Chromebookokat tervezni, ráhagyja a munkát a gyártópartnereire.

2017-ben mutatkozott be az első Google Pixelbook Forrás: Google

A lépés érthető, hiszen a 2017-ben debütált Pixelbook család összes tagja prémium árkategóriás volt, Chromebookért négy számjegyű dollárokat pedig nagyon kevesen hajlandóak kifizetni. Ezt persze a Google illetékesei is tudták, nem a közvetlen profitszerzés volt a laptopok házon belüli tervezésének indíttatása: csak posztergyerekek voltak a Pixelbookok, amelyek azt hivatottak demonstrálni a gyártóknak és a fogyasztóknak, hogy lehet remek Chrome OS eszközöket készíteni.

A Google egyéb hardveres termékeit nem érinti a változás, a vállalat folytatja a Pixel okostelefonok tervezését, a következő hetekben bemutatkozhat a Pixel Watch okosóra, jövőre pedig androidos táblagépet is piacra kíván dobni.

Az okosóra és a tablet szintén posztergyerekek lesznek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!