Leszámolt a reklámmentes Instagrammal a Meta

instagram közösségi média hálózat social network
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Androidon még elérhető az alternatív The OG App mobilalkalmazás.
Vágólapra másolva!

Az igényeik kiszolgálása helyett az Instagram már jó ideje harcban áll a felhasználóival, az agresszíven bevételhez jutni próbáló Meta utasítására minden áron tiktokosítani próbálja azt. Ebben a légkörben nem meglepő, hogy pillanatok alatt sztárrá vált egy hozzá készült alternatív kliensprogram, a The OG App névre keresztelt Android és iOS mobilapp reklámmentesség mellett olyan funkciókat is kínál, mint az egyedi tartalmú képfolyamok létrehozásának lehetősége.

Nem tolerálja a szolgáltatásaihoz mások által készített mobilappokat a Meta Forrás: Freestocks / Pexels

A Meta rendkívül sebességgel lecsapott az alkalmazásra, egy nappal az elérhetővé válását követően az Apple közreműködésével sikeresen leszedette az App Store kínálatából, emellett saját hatáskörben a facebookos és instagramos oldalait is törölte, mindezt a felhasználási feltételeinek megsértésére hivatkozva. Hírünk írásakor a Play Áruházból még telepíthető volt az alkalmazás androidos verziója.

A The OG App mögött két tizenéves fejlesztő áll, állításuk szerint az Instagram és a Meta semmiféle közvetlen kapcsolatfelvételt sem kísérelt meg az ellenlépések tétele előtt. Ez a jövőben megváltozhat, az Instagram felhasználási feltételei ugyanis valóban nem teszik lehetővé az alternatív mobilappok készítését, a Meta jogászai pedig aktívan perrel fenyegetik az efféle szoftvereik készítőit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!