Hivatalos az Intel Arc A310 grafikus kártya

gunnir intel arc a380 videokártya grafikus kártya
Jól mutat a GUNNIR-féle Intel Arc A380
Vágólapra másolva!
Nem tisztázott, hogy dobozos kiszerelésben kapható lesz-e a legolcsóbb modell.
Vágólapra másolva!

A legerősebb Arc A770 piacra dobásának bejelentését követően az Intel szintű fű alatt leleplezte a leggyengébb jelenlegi generációs grafikus kártyáját is. A régóta pletykált Arc A310 negyedével kevesebb feldolgozóegységgel rendelkezik, mint a nemrég már Európában is feltűnt Arc A380, 768 shader processzor dolgozik benne, a 4 GB videómemóriája 15,5 Gbps sebességű, a memóriasínje 64 bites.

Képet sem adott ki az Arc A310-ről az Intel, a képen a GUNNIR-féle Arc A380 látható Forrás: GUNNIR

Papírforma szerint leginkább a Radeon RX 6400 és a GeForce GTX 1630 ellenfelének titulálható, bár a gyakorlatban a többség jobban jár azok megvásárlásával, hiszen garantáltan jobban teljesítenek a régebbi játékok futtatásakor, a ReBAR-funkciót nem támogató alaplapokban pedig különösen elvérezhet. Egyetlen előnye a riválisokhoz képest, hogy sokkal fejlettebb a videók kódolását és dekódolását végző alrendszere, még az AV1 kodeket is teljeskörűen támogatja, így ha videókódolási célra kellene gyorsítókártya, akkor szóba jöhet.

A hírek szerint referencia dizájn nem készült az Arc A310-ből, csak kártyagyártók által egyénileg összeállított áramköri lapokkal válhat elérhetővé. Az rejtély, hogy mikor és mennyiért, ezt a terméket rebesgették annak idején 99 dollárosnak, kontextusként az Arc A380 ajánlott ára 139 dollár. Viszont a körülményeket figyelembe véve előfordulhat, hogy kizárólag előre összeszerelt asztali PC-kben lesz kapható, látszólag nincs értelme dobozos változatban piacra dobni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!