Napokon belül debütál a GeForce RTX 4000 család

nvidia geforce rtx 3060 ti videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
Vágólapra másolva!
Eddig remekül sikerült a sötétben tartani a nyilvánosságot a termékek kapcsán.
Vágólapra másolva!

Tartja magát a kétévenkénti generációváltáshoz az AMD és az NVIDIA, hamarosan mindkét vállalat bejelenti majd a következő grafikus architektúráját, továbbá a velük szerelt első videókártyákat. Idén is az NVIDIA lép majd elsőként, a GPU Technology Conference eseményén szeptember 20-án leleplezheti a Lovelace architektúrát, továbbá a GeForce RTX 4000 kártyacsalád első tagjait.

A hírek alapján könnyen elképzelhető, hogy az AMD a következő két évben is kénytelen lesz az abszolút teljesítménnyel való hencegés helyett ár-érték arányt hangoztatva eladni a videókártyáit Forrás: NVIDIA

Az Ampere architektúrás GeForce RTX 3000 modelleket váltó új termékekről semmi biztosra vehetőt sem tudni, az elmúlt hónapokban egymást követték az óriási teljesítménybeli előrelépésekről és mellbevágó fogyasztásokról szóló pletykák, ám ezek rendre olyan vadak, hogy megítélhetetlen a hitelességük. Egyelőre annyi tűnik valószínűnek, hogy nagy dobás lesz a GeForce RTX 4000, minden bizonnyal erre reflektáló árcédulával.

A most beharangozott GeForce Beyond sajtótájékoztatót bárki követheti majd az NVIDIA Twitch- és YouTube-csatornáin, magyar idő szerint 2022. augusztus 20. délután 5 órakor kezdődik a show.

Az AMD várhatóan az ősz közepe táján jelentheti be az RDNA3 architektúrás Radeon RX 7000 szériáját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!