Fontos frissítést kapott a PS5 és az Xbox Series

microsoft xbox series kontroller controller gamepad videojáték gaming gamer
Xbox Series kontroller
Vágólapra másolva!
Régóta várt funkcióknak örülhetnek a játékkonzolok tulajdonosai.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel teljesen véletlenül a PlayStation 5 és az Xbox Series gépek szinte egyszerre kapták meg a héten a legújabb frissítéseiket, a játékkonzolok tulajdonosai elméletileg már világszerte telepíthetik az éppen aktuális szoftververziókat.

Xbox Series kontroller Forrás: AlteredSnaps / Pexels

A PlayStation 5 legújabb szoftverének nagy fejlesztése, hogy a telepítése után végre képes natívan 2560×1440 pixeles képet kiadni magából a konzol, ami feltűnően javíthatja a képminőséget az olyanoknál, akik tévé helyett 1440p felbontású monitorral használják a konzolt.

Sajnos a megszokott Full HD és 4K felbontásoktól eltérően az 1440p-s használat során egyelőre nem érhető el a dinamikus képfrissítési sebesség (VRR), ami egyes játékokban darabosabb érzetet keltő mozgásokhoz vezethet. Viszont jó hír, hogy az 1440p-s felbontást közvetlenül nem támogató játékoknál a 4K-s képet fogja alacsonyabb felbontásúra leskálázni a PS5.

A szoftverfrissítés további fejlesztései, hogy lehetőség van a nyitólapon listákba szervezni a játékokat, legfeljebb 15 lista hozható létre, egyenként maximum 100 játékkal. Itt-ott további apró-cseprő kényelmi fejlesztések történtek, például elindíthatóak a játékok a csevegőfelületről, és ugyanitt lehetőség nyílik matricák és hangüzenetek küldésére is.

Mindeközben az Xbox Series konzolokra is régóta várt fejlesztés érkezett, a hangcsevegés során a gépek képessé váltak kiszűrni a légzéshez, kattintásokhoz, háttérben szóló zenéhez hasonló zajokat, ezek nagyon zavaróak tudnak lenni a beszélgetések és a közös játék során.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!