Gyorsabb chipek jönnek a megfizethető mobilokba

Középkategóriás mobilokba jönnek a Qualcomm új rendszerlapkái
Vágólapra másolva!
Hétköznapi használatra és játékra szánt Snapdragon is bemutatkozott.
Vágólapra másolva!

Bemutatta a középkategóriás okostelefonokba szánt legújabb rendszerlapkáit a Qualcomm, a termékek érdemi előrelépést jelentenek a jelenleg használatban lévő elődjeikhez képest. Az alsó-középkategóriás készülékekbe szánt Snapdragon 4 Gen 1 a Snapdragon 480-at váltja, az elődjéhez képest 10%-kal gyorsabb processzort és 15%-kal erősebb grafikus vezérlőt kapott.

Középkategóriás mobilokba jönnek a Qualcomm új rendszerlapkái Forrás: Qualcomm

A 6 nm-es gyártástechnológiájú rendszerlapka akár 120 Hz-es és Full HD+ kijelzőket is képes meghajtani, kamerából legfeljebb 108 MP-es kezelésére képes. A beépített 5G modeme sajnos továbbra is csak Sub-6 frekvenciákon működik, és leggyorsabb használható memória is maradt 2133 MHz-es LPDDR4. Az első Snapdragon 4 Gen 1 rendszerlapkás mobilok még szeptemberben piacra kerülhetnek.

A Snapdragon 695 utódjául szolgáló Snapdragon 6 Gen 1 már sokkal nagyobb előrelépés, a komoly mobiljátékok futtatására képes készülékekbe szánt újdonság 40%-kal gyorsabb processzort és 35%-kal erősebb grafikus vezérlőt kapott, míg a memóriája akár kétcsatornás LPDDR5-2750 is lehet.

A 4 nm-es csíkszélességű termék képes a 200 MP-es kamerák kezelésére, támogatja a WiFi 5e szabványt, az 5G modeme pedig a Sub-6 mellett az mmWave frekvenciákat is kezeli. A rendszerlapkával szerelt első telefonok csak 2021 első negyedévében válhatnak elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!