Botrány lett az Ikeában játszódó túlélőhorrorból

Az Örs vezér téri Ikea áruház 2020. május 1-jén Ikea bútor áruház üzlet Budapest
Vágólapra másolva!
Megkeresték a vállalat jogászai a készülőben lévő játék fejlesztőjét.
Vágólapra másolva!

A kereskedések sikerének kulcsát a versenyképes árak mellett a vásárlók puszta bevonzása jelenti, a világszerte ismert Ikea meglehetősen jó munkát végez ezen a téren az üzleteinek láthatóságával, felépítésével, márkaelemeivel, jellemző vásárlói élményével.

Ennek fényében érthető, hogy a cég jogászai nem lelkesednek a nemrég bejelentett The Store is Closed című játékért. A fejlesztő Jacob Shaw valamikor 2024-ben kívánja kiadni, egy belülről végtelen méretű bútorboltban játszódó túlélőhorrorról van szó, amelyben a játékosoknak az üzletben talált bútorok segítségével kell fegyvereket és barikádokat készíteniük, hogy túléljék a zombi dolgozók támadásait.

Az Ikea jogászai a fejlesztőnek küldött levelükben felhozzák, hogy a játékbeli bolt hiába hallgat a fikcionális Styr névre, színpaletták és egyéb dizájnelemek tekintetében jól felismerhetően az Ikea arculati elemei köszönnek vissza, a zombi dolgozók a cég formaruháját viselik, a játékban lévő egyik poszter svéd húsgolyókat reklámoz, még a padlón lévő szürke útvonalak sem maradtak el.

A jogászok szerint a játékról megjelent sajtóhírek és olvasói kommentek is kapcsolatot vélnek felfedezni a Styr és az Ikea közt.

Az ügyvédek nem kívánják ellehetetleníteni a The Store is Closed projektet, csupán azt kérik a fejlesztőtől, hogy a játékbeli boltról senki se asszociáljon az Ikeára, végezzen ehhez szükséges változtatásokat. A legtöbb kérésük könnyen teljesíthetőnek tűnik, a fejlesztőnek csak az okoz gondot, hogy a játékbeli bútorok ne hasonlítsanak az Ikea termékeire. Ezeknek a 3D-s modelljeit Shaw egy csomagban vásárolta, nem maga készítette az objektumokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!