Régóta adós volt a Samsung ezzel a funkcióval

samsung galaxy s22
Samsung Galaxy S22
Vágólapra másolva!
Kevesebbet kell majd várni a frissítések településére a mobiljain.
Vágólapra másolva!

Régóta várt fejleményre derült fény szeptember közepén, az Android 13-mal gyárilag előtelepítve érkező okostelefonoknak már kötelezően támogatniuk kell a zökkenőmentes frissítést. A Google Pixeleken hat éve debütált funkciónak két nagy előnye van: egyrészt lerövidíti a rendszerfrissítések telepítésekor az újraindítás miatti üzemkiesés idejét, másrészt pedig ha nem indul el a készülék a hibás frissítés miatt, akkor betölthető az előző szoftververzió.

A napokban kezdődhet meg az Android 13 és a OneUI 5 felület terjesztése Galaxy S22 család tagjaira Forrás: Samsung

Az Android Authority-nek adott interjújában a OneUI kezelőfelület fejlesztéséért felelős Hyesoon Jeong elmondta, hogy a Samsung már dolgozik a zökkenőmentes frissítés elérhetővé tételén, állítása szerint jövőre érkezik majd meg a OneUI 6 kezelőfelület részeként.

A funkció támogatásának megkezdése jó hír, azonban a tájékoztatás értetlenkedésre ad okot, hiszen a OneUI újabb főverzióinak megjelenése eddig az Android újabb főverzióihoz volt kötve. A Samsung jelenlegi legújabb stabil rendszerszoftverei az Android 12 + OneUI 4 kombinációt használják, elsőként a Galaxy S22-esekre pedig a napokban kezdődhet meg az Android 13 + OneUI 5 terjesztése.

Viszont a jövő év elején piacra dobni kívánt Galaxy S23 modelleket minden bizonnyal már Android 13-mal kívánja szerelni a Samsung, így ezeken elvileg már OneUI 6 kezelőfelületnek kellene futnia.

Egyelőre nem világos, hogy a Samsung különleges kivételt kapott-e a a zökkenőmentes frissítés bevezetése alól, és csak a jövő év végén várható Android 14 + OneUI 6 kombinációval kezdi meg a támogatását, vagy az eddigi tradíciót felrúgva a Galaxy S23 modelleken debütál majd az Android 13 + OneUI 6 kombinációt használó szoftvere.

A kettő közül az utóbbi tűnik valószínűbbnek, de legkésőbb a jövő év elején kiderül, hogy mire készül a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!