Kifejezetten gyerekeknek készített okosórát a Garmin

Vágólapra másolva!
A Garmin gyakorlatilag megszámlálhatatlan mennyiségű okosórával van jelen a paicon, azonban a most bejelentett Bounce annyiban különleges, hogy ezt kifejezetten gyerekeknek készítették.
Vágólapra másolva!

Ennek megfelelően egyrészt strapabíró borítást kapott, hiszen egy gyerektől nem várható el, hogy folyamatosan vigyázzon az eszközeire, másrészt pedig a gyártó az árat is igyekezett viszonylag olcsón tartani.

Forrás: Garmin

Ennek következtében a kijelző például viszonylag alacsony, 240x240 képpontos felbontású. Az érintéseket persze támogatja, de az óra oldalán elhelyezett gombokkal is vezérelhető rendszer. Ami fontos, hogy a Bounce tud csatlakozni mobilhálózatokra, így nem csak wi-fi közelében működik.

Ez azt jelenti, hogy a gyermek (akár hangüzenet küldésével) bárhonnan kérhet például segítséget, vagy jelezhet a szüleinek, ha bármi történik vele. A beépített GPS segítségével pedig könnyen megtalálható, ha esetleg valahol eltévedne.

Ennek megfelelően a Bounce tulajdonképpen alkalmas az okostelefon kiváltására is, hiszen a mobilnet segítségével gond nélkül lehet kommunikálni vele.

Forrás: Garmin

Ezen kívül széleskörűen képes követni és mérni a különböző sportolási tevékenységeket, így a szülők képben lehetnek azzal is, hogy csemetéjük mennyit és milyen intenzitással mozog, de még az alvás minőségét is tudja figyelni a kütyü.

A vállalat a Garmin Jr. nevű alkalmazást készítette el az óra számára, a szülők ezen keresztül tudják beállítani a gyerekeknek a szükséges dolgokat, és ezen keresztül figyelhetők az adatok is. A Garmin Bounce az Egyesült Államokban 150 dollárba fog kerülni, az európai és a magyar árakról egyelőre nincsenek információink.