Hatalmas változást hoz a Samsung Galaxy S23

Galaxy S22 Ultra
Vágólapra másolva!
A Qualcomm véget vetett a találgatásoknak: egy együttműködés miatt minden Galaxy S23 mobilban Snapdragon 8 Gen 2 chip lesz.
Vágólapra másolva!

A Samsung az eddigi szivárgások alapján február első hetében mutatja majd be a Galaxy S23 szériás mobilokat. A 2023-as pedig az első év lehet, amikor mindegyik modell ugyanazt a chipet kapja. Sokat pletykáltak arról, hogy Snapdragon lapkákra állhat át mindenhol a Samsung, a Qualcomm legutóbbi üzleti jelentése azonban végül megerősítette ezt, így vége a találgatásoknak, nem lesz felsőbb utasításra Exynos Európában, mint hallani lehetett.

Galaxy S22 Ultra Forrás: android planet

Akash Palkhiwala pénzügyi igazgató megerősítette, hogy erős lesz a 2023-as év első negyedévének második fele, amikor elindul a Galaxy S23 széria forgalmazása. Azt is közölte, hogy míg a Galaxy S22 mobiloknál a chipek 75 százalékát szállították, addig a Galaxy S23-aknál mindet ők adják.

A Geekbench adatbázisában fent is van egyébként a Snapdragon 8 Gen 2 chipes modell mindhárom változatból, a lapka november 15-én debütálhat.

Cristian Amon, a Qualcomm vezérigazgatója pedig megerősítette egy több éves együttműködést a Samsunggal, ami minden prémium Samsung mobilban Snapdragon chipet eredményez.