Meztelen nőket ígérnek a tiktokos csalók

szelfi selfie instagram
Vágólapra másolva!
A kitakart testeket felfedő filter helyett kártevőt kapnak a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Gyorsan rárepültek a legújabb tiktokos őrületre az internetes csalók. Az Invisible Challenge indítója arra kívánja rávenni a fiatalokat, hogy meztelenül pózoljanak vagy táncoljanak a kamera előtt, majd az appban elérhető Invisible Body filterrel tüntessék el a fedetlen bőrfelületeiket a mozgóképekről. Ezek helyére a szűrő elmosott hátteret tesz, így a nagyvilággal megosztott felvételen elvileg csak a felhasználók sziluettjei és a rajtuk maradt ruhadarabok látszódnak majd.

Lopott videók leírásaiban reklámozzák a hamis meztelenítő filtert a csalók Forrás: Checkmarx

A kihívásra rátelepedett csalók a nyilvánvaló ziccerrel élve azt állítják, hogy egy számítógépes program telepítését követően felfedhető az Invisible Challenge keretében megosztott videókon a felhasználók meztelen teste. Ez szerencsére lehetetlen, a TikTok szervereire nem kerül fel cenzúra nélküli változat a videókból, a filterezés teljes egészében a telefonokon történik.

A csalóknak bedőltek csodafilter helyett egy WASP Stealer nevű adatlopó alkalmazást kapnak, ami többek közt képes ellopni a böngészőkbe mentett belépési adatokat és kártyaadatokat, a kriptovalutás pénztárcákat, a discordos felhasználói fiókokat, továbbá a háttértáron lévő egyéb fájlok hazatelefonálására is képes.

Hírünk írásakor nem volt világos, hogy a vírusirtók milyen hatékonysággal detektálják a támadó szkriptet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!