Megjött Európába az Apple kütyüjavító programja

Apple Self Service Repair
Vágólapra másolva!
Sajnos drága rémálomnak bizonyulhat a csináld magad szerelgetés.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban való tavaszi debütálását követően most nyolc európai országban is elérhetővé vált az Apple otthoni kütyüjavítási lehetősége. Ennek keretében közvetlenül a vállalattól beszerezhetőek egyes cserealkatrészek bizonyos iPhone és Mac számítógépekhez, plusz a javítások elvégezéséhez szükséges profi szerszámkészlet is bérelhető a vállalattól.

Elsősorban jogi okból kitalált látszatintézkedés az Apple otthoni javítási programja, nem éri meg szakszerviz helyett házilag nekiállni a tönkrement alkatrészek cseréjének Forrás: Apple

Az otthoni javítási program most Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, és Svédországban vált elérhetővé. Az érdeklődők az iPhone 12, az iPhone 13, a harmadik generációs iPhone SE, továbbá az Apple Silicon rendszerlapkás Mac számítógépek kétszáznál is több alkatrészét vásárolhatják meg.

Az otthoni javítási program elérhetővé válása szinte teljesen szimbolikus lépésnek mondható, a termékek összeszerelési módja miatt az otthoni javítás egyáltalán nem javasolt, ráadásul a szükséges eszközök bérlése meghökkentő logisztikai nehézségekkel és anyagi kockázatvállalással jár. A javítási program problémáiról korábban már beszámoltunk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!