Magyarországon is tarol a világ egyik legnépszerűbb ingyenes játéka

CoD, Call of Duty: Warzone 2.0, Battle Royale, játék
100% akció!
Vágólapra másolva!
Az nem is lehet kérdés, hogy jelenleg a Call of Duty számít az egyik legnagyobb névnek a videójátékok univerzumában. Az alapvetően az akcióra építő széria egyes részei elérhetőek telefonon, PC-n és konzolon is, és az egyes epizódokkal tömegek szórakoznak. A sorozat a közelmúltban egy új darabbal bővült, amely a Warzone 2.0 nevet kapta, és amely a visszajelzések alapján hazánkban is igen népszerű. Utána jártunk, hogy mi lehet ennek az oka, hogy mi a siker titka, és mire van hozzá szükség!
Vágólapra másolva!

Ingyenes

A Call of Duty Warzone 2.0 egyik óriási előnye, hogy nem kell érte fizetni. Tehát ingyenesen letölthető és játszható. Az már más kérdés, hogy a mikrotranzakció természetesen a program része. Azaz aki fizet, az olyan előnyökben részesül, ami jelentősen megkönnyíti a sikerek elérését. Emiatt aztán rengetegen vannak, akik végül kisebb-nagyobb összeget rááldoznak egy előfizetéses konstrukció keretein belül. De a lényeg az, hogy nem kell feltétlenül fizetni, és akár nulla forintból elérhető a siker, ami remek dolog!

Fókuszban az akció!

A Call of Duty játékok az akcióról, a lövöldözésről szólnak, és a Warzone 2.0 esetében sincsen másként. Ezúttal azonban a hagyományos játékoktól eltérően nincs az alapoktól felépített kerettörténet, különféle előzetesen megkonstruált missziókkal, amelyekben gépi ellenfelek ellen kell csatázni. Ez az epizód ugyanis az úgynevezett Battle Royale stílusú programok sorát erősíti.

100% akció! Forrás: Origo

Ezek lényege, hogy a fegyvertelen résztvevőket (ez esetben 150 főt) ledobják egy hatalmas területre, amelyen rengeteg fegyvert, páncélt, kiegészítő eszközt szórtak el véletlenszerűen. A játékos feladata, hogy felszerelkezzen, és levadásszon mindenkit az egyre szűkülő játéktéren. Így végül csak egyetlen túlélő marad, aki ezzel meg is nyeri az összecsapást. Egy kör maximum húsz percig tart, és fontos megjegyezni, hogy nincs újjáéledés. Akit lelőnek, az maximum egyszer térhet vissza, aztán egy új partit kell keresnie. Mivel jelenleg már rengetegen játszanak vele, ezért nem is kell sokat várni, hogy összejöjjön annyi résztvevő, hogy elkezdődhessen a következő menet.

Modern katonák bőrébe bújhatunk. Forrás: Origo

A Warzone 2.0-ban ugyanis nem gépi ellenfelek, hanem olyan valódi emberek ellen kell küzdeni, akik interneten keresztül csatlakoznak egy központi szerverhez.

Élvezetes?

A program tehát egyszerre szól a kincskeresésről, a taktikázásról, a bujkálásról, és az ügyességről egyaránt. Ezen összetevők pedig kifejezetten élvezetes mixet eredményeznek. Nem csak az számít, hogy ki milyen ügyes, milyenek a reflexei, hanem, hogy mennyire okos, mennyire képes átlátni a "harci helyzetet", olvasni a jelekből.

Folyamatos fejlődés

Az nagyon jó, hogy a programba beépítettek egyfajta evolúciós fázist. Egyrészt maga a játékos is kap úgynevezett tapasztalati pontokat, aminek köszönhetően idővel egyre több fegyver és felszerelés válik elérhetővé számára.

A grafika remek. Forrás: Origo

Másrészt pedig maguk a fegyverek is "fejlődnek", azaz, ha minél többet használjuk az egyiket, annál jobb extrákat pakolhatunk rájuk. Mindez pedig kulcsfontosságú lehet a sikerhez vezető úton. A pontosabb célzás, a könnyebb kezelhetőség, a kezesebb fegyver a különbséget jelentheti a győzelem és a vereség között.

Grafika és hangulat

A látvány, azaz a grafika szédületesen jó! Maga a térkép hatalmas, de amit látunk az egyáltalán nem unalmas. A felbontás óriási, a textúrák változatosak és részletesek, az effektusok pedig gyönyörűek. A képi világ kifejezetten valósághű, az animációk is szépek, az árnyékok, fények visszaadását is igen jól megoldották. A hangok fantasztikusak, igen valósághűnek tűnnek, a hangulat pedig félelmetesen jó. Az ember tényleg úgy érzi játék közben, hogy valóban a harctéren mozog.

Kezelés

A kezelést nem bonyolították túl, nyilván viszonylag sok gombra van szükség, de ezek használata hamar elsajátítható. Valamint az is jó, hogy a szoftver segít, tehát nem nekünk kell "felfedezni" a dolgokat. A Call of Duty Warzone 2.0 egyébként kontrollerrel, illetve az egér+billentyűzet kombóval is játszható.

Mi kell hozzá?

A program PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X konzolokon, valamint számítógépen játszható. Ez utóbbinál fontos a viszonylag nagy teljesítmény, tehát szükség van egy közepesen modern processzorra, legalább 8, de inkább 16 GB RAM-ra, illetve egy jobb videókártyára. A szükséges és pontos specifikációk egyébként ezen a linken megtekinthetőek!

A járművek sem hiányoznak. Forrás: Origo

Összegzés

A Call of Duty Warzone 2.0 egy fantasztikus program, amivel a stílus kedvelői rengeteg időt eltölthetnek. A látványvilág remek, a kezelés kifogástalan, a játékmód nagyon élvezetes, és a rendszert úgy találták ki, hogy az ember ne nagyon akarja abbahagyni. Mindent összevetve ez egy kiváló program, az pedig, hogy nem kell érte fizetni, csak a hab a tortán!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!