Hivatalos az eddigi legjobb Gorilla Glass

corning gorilla glass victus 2
A jövő évi drágább mobilok egy részét már Gorilla Glass Victus 2 védheti
Vágólapra másolva!
Hozzáigazította a védőüvegét a modern mobilok sajátosságaihoz a gyártó.
Vágólapra másolva!

Két év után bemutatkozott a Corning prémium kijelzővédő üvegének új generációja, a Gorilla Glass Victus 2 az elvárhatónak megfelelően az eddigi legellenállóbb modell. Az elődjéhez képest százalékban mért előrelépéseket nem emlegetett a vállalat, de a fejlesztése és tesztelése során már a mobilok manapság megszokott méreteit, súlyát, és tömörségét vette alapul, ezeknek megfelelően finomított a védőüveg anyagszerkezetén.

A jövő évi drágább mobilok egy részét már Gorilla Glass Victus 2 védheti Forrás: Corning

A Corning állítása szerint beton esetén az üveg 1 méteres szabadesést képes karcolás nélkül túlélni, míg aszfalt esetén a 2 méteres zuhanás sem jelent számára problémát. A mobilok leejtésekor a végeredmény tekintetében nem a két anyag keménysége tesz érdemi különbséget, inkább a felületük tipikus érdessége miatt veszélyesebb a telefonok betonra való leejtése.

A gyártó szerint már számos jelentős márka teszteli a Gorilla Glass Victus 2 kijelzővédő üveget, várhatóan néhány hónapon belül piacra kerülhetnek az első ezzel szerelt telefonjaik. Kettéhajtható kijelzős készülékeken nem használható, ilyen eszközökre egyelőre nem kínál védőüveget a Corning.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!