Fél végkielégítést kaptak a Meta egyes dolgozói

Horizontal FACEBOOK LOGO HEAD OFFICE WOMAN GESTURE THUMB DOWN
A woman makes a thumbs down sign in front of Facebook's corporate headquarters in Menlo Park, California on March 21, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg vowed on March 21 to "step up" to fix problems at the social media giant, as it fights a snowballing scandal over the hijacking of personal data from millions of its users. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
Egyelőre abban reménykednek, hogy csak adminisztrációs hiba történt.
Vágólapra másolva!

Egy hónappal ezelőtt a Twitter után szabadon a történetének legnagyobb leépítését jelentette be a Meta, a Facebook és az Instagram anyacége világszerte 11 ezer munkavállaló elbocsátása mellett döntött. Mark Zuckerberg próbálta valamennyire menteni a helyzetet, ígérete szerint az elküldöttek végkielégítésként tizenhat heti alapbért és hat hónapnyi egészségbiztosítást kapnak.

Három hét alatt sem kaptak választ a dolgozók, hogy szándékosan vagy véletlenül kaptak-e megfelezett végkielégítést Forrás: AFP/Josh Edelson

A CNBC beszámolója szerint ez talán mégsem vonatkozott mindenkire, a marketinges képzést biztosított Sourcer Development Programjától elbocsátottak szerint nekik csak nyolc heti alapbér és háromhavi egészségbiztosítás járt búcsúzóul. Állításuk szerint rövid távra felvett, de főállású alkalmazottaknak számítottak, juttatások tekintetében pusztán annyiban különböztek a klasszikus főállású dolgozóktól, hogy nem járt részvénybeli juttatás a munkájukért.

Az érintettek november 16-án közös levélben keresték meg Mark Zuckerberget és a Meta néhány relevánsnak tűnő felsővezetőjét a problémájukkal, hogy információt és segítséget kérjenek, azonban az elmúlt három hétben még senki sem reagált a kapcsolatfelvételre.

Jóhiszemű reményeik szerint csak adminisztrációs hiba történt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!