A túlórák miatt hotellé alakult a Twitter székháza

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center March 9, 2020, in Washington, DC. - Tesla chief Elon Musk on May 9, threatened to pull his electric car headquarters and plant out of California after local authorities kept him from resuming production due to the coronavirus pandemic. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk ágyakat és mosógépet vett, hogy haza se kelljen menniük a dolgozóknak.
Vágólapra másolva!

Belsős forrás jóvoltából a BBC megdöbbentő fotókat hozott nyilvánosságra a Twitter székházából, a San Franciscó-i irodaház belseje Elon Musk október végi hatalomátvétele óta egyre inkább egy rögtönzött hotelre hasonlít. A SpaceX és a Tesla főnöke a munkát közel ötezer munkavállaló leépítésével kezdte, így a korábbi 7500 helyett már csak olyan 2700-an dolgoznak a vállalatnál.

Számukra viszont nincs kegyelem, a köztudottan munkamániás diktátor típusú főnök Elon Musk gyakorlatilag ájulásig dolgoztatja őket. Az elvégezhető munkamennyiség maximalizálása érdekében mostanra gombamód elszaporodtak az épületben az ágyak és az ágyként használható egyéb bútordarabok, hogy túl gyakran haza se kelljen menniük a dolgozóknak.

Sőt: mosógépet is kaptak, így ha visznek magukkal váltás ruhát, akkor szó szerint nem kell hazamenniük.

Egy volt alkalmazott szerint Elon Musk október vége óta szinte el sem hagyta a cég főhadiszállását, maga is az irodában alszik, ígérete szerint egészen addig, amíg nem sikerül „megjavítani" a Twittert.

A napvilágra került fotókra reagálva San Francisco épületfelügyeleti hatósága vizsgálatot indított, hiszen az efféle irodaépületek átmeneti jelleggel sem használhatóak szálláshelyként. Musk erre a techcégek támadásával vádolta meg a városvezetést, véleménye szerint lehetne jobb dolguk is annál, minthogy vegzálják a fáradt dolgozóknak ágyakat biztosító vállalatokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!