Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyors akkumerülést okozhat az iOS 15.4

iPhone 13
Vágólapra másolva!
Nincs nyilvánvaló oka a telepítése után kezdődött helyzetnek.
Vágólapra másolva!

A napokban elérhetővé váltak az Apple eszközeire a legújabb rendszerfrissítések, ezek erősen moderált mennyiségű újdonság mellett javarészt funkcionális és biztonsági javításokat hoztak. Az összes közül az iOS 15.4 bizonyult talán a legérdekesebbnek, mivel az iPhone 12 és iPhone 13 mobilokon már maszkviselés közben is lehetővé teszi a Face ID arcfelismeréses feloldást.

Apple iPhone 13 Forrás: iFixit

Sajnos valami kissé félresikerülhetett az iPhone-ok frissítésében, az iOS 15.4 telepítését követően gyűlni kezdtek a drámaian rosszabb akkus üzemidőt felhozó panaszok. Konkrét példaként egy ügyfél szerint korábban napokat elment egy töltéssel az iPhone 13 Pro Maxa, most pedig fél nap alatt leesik 50%-ra a töltöttség. A hiba nem csak a legújabb generációs készülékek gazdáit bosszantja, az iPhone 11 is biztosan érintett.

Egyelőre nem világos, hogy az iPhone-tulajok mekkora hányadát érinti az akkus hibajelenség, továbbá nyilvánvaló oka sincs a rendkívüli akkumerülésnek. Maga a probléma viszont nem újdonság az iPhone-okon, remélhetően szokásához híven csendben javítja majd az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről