Erővel sem hackelhető meg ez a külső SSD

kingston ironkey vault privacy 80 ssd
Használata előtt érintőkijelzőn megadandó kóddal vagy jelszóval kell feloldani a Kingston IronKey Vault Privacy 80 külső SSD-t
Vágólapra másolva!
Tizenöt hibás jelszómegadás esetén megsemmisíti a rajta tárolt adatokat.
Vágólapra másolva!

Különösen biztonságos SSD-vel bővíti a külső háttértárainak kínálatát a Kingston, a IronKey Vault Privacy 80 minden rajta tárolt információk hétpecsétes titokként őriz. Az elsősorban céges ügyfeleknek szánt kütyüt a számítógépekhez vagy mobilokhoz való csatlakoztatásakor először fel kell oldani az érintőkijelzőjén keresztül megadott jelszóval vagy kóddal, a rámásolt adatokat pedig titkosítással védi.

Használata előtt érintőkijelzőn megadandó kóddal vagy jelszóval kell feloldani a Kingston IronKey Vault Privacy 80 külső SSD-t Forrás: Kingston

Az általános titkosítás és a kötelező feloldás már önmagukban is racionális védelmet biztosítanak az eszközön tárolt adatoknak, azonban az állományaikat különösen féltők beállíthatják, hogy egy bizonyos számú sikertelen feloldás után az eszköz megsemmisítse azokat.

Nagyon hasznos még, hogy adminisztratív és felhasználói fiók is van a kütyüben, így például a háttértár dolgozónak való átadása előtt a vállalati rendszergazda követelményeket szabhat a felhasználó jelszavának erősségével szemben, bekapcsolhatja a feloldáskor megjelenő billentyűzet karaktereinek véletlenszerű kijelzését, az elfelejtése esetén képes megváltoztatni a felhasználói jelszót, továbbá inaktivitás esetén beállíthatja a meghajtó automatikus lezárásának idejét.

A Kingston IronKey Vault Privacy 80 az efféle eszközök esetében megszokott módon USB-s adatátvitelt használ, USB-A és USB-C végű kábelek is járnak hozzá, 480/960/1920 GB kapacitásban lesz elérhető. A piacra kerülésének idejéről és a különböző modellek árairól még nem adott tájékoztatást a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!