50 millió dolláros megállapodást kötött a selejtes MacBook-billentyűzetekről az Apple

MacBook Pro
Vágólapra másolva!
Egy csoportos kereset kapcsán született alku, melynek tárgya a pillangómechanizmusos, meghibásodásra hajlamos MacBook-billentyűzet.
Vágólapra másolva!

Az Apple beleegyezett, hogy 50 millió dollárt fizet ki egy csoportos per kapcsán. A vád szerint ugyanis az Apple tudott a pillangómechanizmussal működő MacBook-billentyűzetek meghibásodási hajlamáról, és megpróbálta eltitkolni azt. Az előzetes megállapodás még bírói jóváhagyásra vár.

MacBook Pro Forrás: TechRadar

A felhasználók panaszai szerint az érintett MacBook, MacBook Air és MacBook Pro gépek billentyűzetein beragadtak és nem reagáltak a gombok, és a legapróbb por vagy kosz is nehézzé tette a gépelést. A panaszok szerint a szerviz során cserélt billentyűzetek is ugyanúgy hibásak voltak sokszor.

A mostani megállapodás persze nem terjed ki mindenkire, csak a 2015 és 2019 között gyártott, fenti modellek vásárlóit érinti, hét amerikai államban. Az Apple pedig továbbra is tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. Az érintettek mindenesetre 50 és 400 dollár közötti összegre számíthatnak, de csak a jogi cég 15 millió dolláros díjazásának levonása után.