Szinte ismeretlen riválist klónoz az Instagram

szelfi selfie instagram
Vágólapra másolva!
A tényleges valóságuk bemutatására kéri a felhasználókat a BeReal.
Vágólapra másolva!

A TikTok után megérkezhetett a következő közösségi médiás szenzáció. A jelenleg főként az Egyesült Államokban terjedő BeReal az Instagramhoz hasonlóan egy képmegosztó, viszont specifikusan arra kéri a felhasználókat, hogy a tényleges, éppen aktuális valóságukat osszák meg a fotóikon.

Minimumra szorítaná a válogatott és koreografált fotók megosztását a BeReal Forrás: Shutterstock

A BeReal úgy működik, hogy a felhasználók egy véletlenszerű időpontban minden nap értesítést kapnak a mobilappjától, ekkor van két percük készíteni és megosztani egy fotót, a feladatot teljesítve láthatják az ismerőseik és idegenek által megosztott képeket. Ha valaki nem tud két percen belül posztolni, akkor lehetősége van azt később megtenni, ilyenkor ugyanúgy hozzáférést kap mások tartalmaihoz, csak meg lesz jelölve a legújabb fotóján, hogy az elvárt időablakon kívül készült.

A jelek szerint az Instagram szélsebesen és arcátlanul lopni kívánja az ötletet, a mobilappjában megtalált szövegek alapján szó szerint klónozni próbálja a BeRealt, bár fő attrakció helyett

csak opcionális kiegészítő funkciónak szánja.

A Meta tulajdonában lévő vállalat jelenleg Candid néven hivatkozik a klónozás alatt álló funkcióra, még az értesítés utáni időlimitet is meghagyta 2 percben. Nem világos, hogy mikor kezdődhet meg a nyilvános tesztelése, ám az implementációjának látszólagos egyszerűsége miatt feltehetően nem kell már sokat várni a Candid bejelentésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!