Drága és korlátolt lesz az európai Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pocket
Vágólapra másolva!
Megerősítette a Huawei: a P50 Pro és a P50 Pocket is kaphatóak lesznek Európában.
Vágólapra másolva!

A Huawei azt már korábban is megerősítette, hogy Kínán kívül is piacra dobja a P50 Pro csúcsmobilját és a P50 Pocket összehajtható készülékét, eddig azonban úgy nézett ki, hogy csak ázsiai országokban. Végül elárulták, hogy január 26-án Európába is megérkezik mindkét modell.

Huawei P50 Pocket Forrás: Huawei

Mivel a Kirin 9000-es házon belüli chipek elfogytak, az aktuális amerikai korlátozások miatt csak Qualcomm Snapdragon 888 chipekhez jut a Huawei, 4G-re korlátozott kivitelben. Mivel az 5G messze nem hozza a sok reklám ellenére az eddigi ígéreteket, ezzel önmagában nem feltétlen lenne baj. A Google-szolgáltatások hiánya azonban nem elfogadható a helyi vásárlók zömének, mint ez az utóbbi években kiderült.

Azt sajnos nem közölte a Huawei, hogy mennyiért árulja majd a készülékeket, de mivel Kínában 940 és 1410 dollárnak megfelelő összegtől indulnak, ezeknél nagyságrendekkel magasabb számokra lehet készülni. A Xiaomi és az Oppo példája folyamatosan mutatja, hogy az Európába több hónapos késéssel érkező kínai gyártók termékei itt sokkal többe kerülnek.