Gyenge üzemidőt hoztak az új Galaxy S22 mobilok?

Samsung Galaxy S22 modellek
Vágólapra másolva!
Az eddigi tesztek szerint az új modellek alulmúlják üzemidőben a Galaxy S21 szériát.
Vágólapra másolva!

Míg elsőre sokan örültek a Galaxy S22 kompaktságának, valamint a Galaxy S22 Ultra S Tollának, addig a második körben annál többen aggódtak, hogy az új chip és az új kijelző végül nem csökkentik eléggé a fogyasztást, ami főleg a Galaxy S22 és a Galaxy S22+ elődökhöz képest kisebb akkumulátorai számára hozhat kínos végeredményt.

Samsung Galaxy S22 modellek Forrás: Shane Symonds

Mindez pedig már nem feltételes mód. Ahogy a YouTube-ra egyre több teszt kerül fel (és a tech oldalakra), egyre inkább úgy néz ki, hogy egyik Galaxy S22 modell sem tud olyan üzemidőt biztosítani, mint az elődje.

Erre az eredményre jutott Shane Simmons, Daniel Bader (Android Police), a PhoneArena és Arun Maini (Mrwhosetheboss-csatorna) is, többek között. Az eredményeikben közös, hogy a Galaxy S22 Ultra nem bírja annyi ideig, mint a Galaxy S21 Ultra, és a másik két Galaxy S22 modell is visszalépés, sőt, sokszor az 5 órányi képernyőidő sem jön össze egy nap alatt, még otthon, Wi-Fi-n lógva sem. Az üzemidő nem annyira rossz, mint például a Google Pixel 4-eken volt, de elmarad az elődmodellektől, az iPhone 13 modellekétől pedig főképp.