E-papírt tehet az összehajtható eszközeibe az Apple

Onyx BOOX Note Air 2
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint összehajtható eszközökhöz tesztel elektronikus papírt az Apple.
Vágólapra másolva!

Az, hogy az Apple tesztel valamit, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy piacra is dobja – ennek ellenére is érdekesek azonban azok a jelentések, amelyek szerint elektronikus papírt tesztel az Apple, hogy összehajtható eszközökbe építhesse.

Onyx BOOX Note Air 2 Forrás: Onyx

Az Apple még mindig nem tekinti kiforrottnak az összehajtható képernyőket, de a cégre mindig is igaz volt, hogy csak bevált, sokat fejlődött technológiát volt hajlandó beépíteni az eszközeibe. Egyes tippek szerint az összehajtható mobilok piacát sem tudná különösebben felforgatni a jelenlegi megoldások mellett, így jöhetett az ötlet az e-papír és az egyéb technológiák kapcsán.

Persze az e-papír nem váltja majd le az OLED-képernyőket, hiszen képfrissítésben és felbontásban még nem tartanak ott, ugyanakkor kisebb fogyasztásuk és szembarát mivoltjuk miatt másodlagos képernyőnek ideálisak lehetnek. A szivárgások szerint az Apple egyébként 2025-re halasztotta az első összehajtható eszközét, ami 9 hüvelykes képernyővel jöhet: először tabletszerű hibriddel, később mobillal próbálkozhat a kategóriában.