Drón viszi a zsemlét és a szalonnát az amerikaiaknak

walmart drón kvadrokopter házhoz szállítás áruszállítás
Hat amerikai állam harmincnégy áruházában lesz elérhető a Walmart drónos házhoz szállítása
Vágólapra másolva!
A hét minden napján elérhető lesz a Walmart kvadrokopteres házhoz szállítása.
Vágólapra másolva!

Nagy bővítést jelentett be a jó ideje tesztelt drónos futárszolgáltatásában a Walmart áruházlánc, hamarosan hat amerikai állam harmincnégy áruházából teszi majd lehetővé a kvadrokopterrel történő házhoz szállítást. Ehhez a DroneUp segítségét veszi igénybe, a vállalat kiképzett drónpilótái gondoskodnak majd a csomagok biztonságos célba juttatásáról.

Hat amerikai állam harmincnégy áruházában lesz elérhető a Walmart drónos házhoz szállítása Forrás: Walmart

A Walmart szerint az Arizona, Arkansas, Florida, Texas, Utah, és Virginia államokban már elérhető vagy hamarosan debütáló szolgáltatás összesen négymillió háztartást lesz képes kiszolgálni. A lefedett területek alapján a családi házas vidéki környékeken élőket célozza a vállalat, ami érthető annak fényében, hogy az emeletes házas városi környezetben a rengeteg akadály és a vevők nehéz beazonosíthatósága miatt rémálom lehet drónnal kiszállítani a csomagokat.

A drónos kiszállítás a hét minden napján 8-20 óra között lesz elérhető, a 4 dolláros (1500 forintos) szállítási költségért cserébe a vevők a rendelés leadását követően tipikusan fél órával megkapják a csomagjukat. A Walmart webshopjában több ezer termék kiszállítása kérhető drónnal, a csomag maximum súlya nem haladhatja meg a 4,5 kilót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!