Nem mostanában zoomol el messzire az iPhone

iPhone 13 Pro
Vágólapra másolva!
Ming-Chi Kuo, a neves elemző szerint csak az iPhone 15 Pro Max kap majd periszkópkamerát.
Vágólapra másolva!

Az Apple elsők között rakott telefotós kamerát a mobiljaira, azonban talán az utolsó gyártó lehet a nagyok közül, amelyik tesz egy próbát a periszkópkamerával.

A neves elemző, Ming-Chi Kuo szerint azonban erre a nagyobb zoomátfogásra egy ideig még várni kell, ugyanis kizárólag a jövő őszre várható iPhone 15 Pro Max kap majd periszkópkamerát (még a sima Pro modellben is marad a sima zoomlencse).

iPhone 13 Pro Forrás: apple

Kuo szerint az Apple egy 12 megapixeles szenzort használ majd, 6x-os nagyítással, szenzorszintű stabilizálással. Ezzel ráduplázna az iPhone 13 Pro modellek 3x-os zoomjára, rálicitálna a Goolge Pixel 6 Próra is, de a Samsung Galaxy S22 Ultrára nem.

Sajnos azonban úgy tűnik, az Apple is ismét csak a legdrágább modellbe építi be a megerősebb hardvert – ez igaz a legtöbb androidos gyártóra, de az iPhone 12 Pro Max esetében is kizárólagos funkció volt a 2,5x zoom és a nagyobb főszenzor. A periszkópkamerás kivételezést részben magyarázza, hogy egy ilyen modulnak nagyon sok hely kell, ezért csak a legnagyobb mobilokba fér be.