Kiábrándító negyedév van a PlayStation mögött

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
A Sony egyelőre tartja magát ahhoz, hogy idén masszívan több PlayStation 5 készülhet.
Vágólapra másolva!

Nem ment túl jól a PlayStation szekere, derült ki a Sony idei első üzleti negyedéves beszámolójából. A július utolsó napjával véget ért három hónapban a vállalat 2,4 millió PlayStation 5 játékkonzolt szállított le, ami az egy évvel ezelőtti azonos időszak 2,3 milliójához képest csak moderált előrelépés.

Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

A helyzetet az teszi érdekessé, hogy az idei üzleti évben 18 millió PlayStation 5-öt kíván eladni a vállalat, szemben a tavalyi év 11,5 milliójával, így a visszalévő három negyedévben átlagolva 5,2 millióra kellene felpörgetnie a konzolgyártását, hogy tartani tudja a befektetőknek tett ígéretét. Ez a javuló chipellátási helyzet ellenére is rendkívül ambiciózusnak tűnik.

A PlayStation-üzletág szoftveres tekintetben sem szárnyalt az első üzleti negyedévben, a PS4 és PS5 gépekre együttesen eladott játékok száma 47,1 millió volt, ami jelentősen elmarad az egy évvel ezelőtti 63,6 millióhoz képest.

A PlayStation Plus havidíjas előfizetéssel rendelkezők száma 47,3 millióra jött ki a taglalt időszakban, ami éves összehasonlításban 1 milliós pluszt jelent, viszont az előző üzleti negyedévhez képest 100 ezres mínuszról beszélünk. A történethez anyagilag hozzátartozik, hogy a nyár elején több hullámban világszerte teljesen megújult PlayStation Plus, és nem világos, hogy a felhasználók mekkora táborát sikerült átterelni valamelyik drágább csomagba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!