Átveszik a prémium okostelefonok helyét a hajtogatható készülékek a Samsung szerint

samsung galaxy z flip4 okostelefon szelfi kettéhajtható mobil
Samsung Galaxy Z Flip 4
Vágólapra másolva!
A Samsung arra számít, hogy néhány éven belül a legfelső kategóriában már több hajtogatható telefon fogy majd, mint hagyományos. Ehhez viszont valószínűleg csökkennie kell az árnak is, legalább a hagyományos prémium készülékek szintjére.
Vágólapra másolva!

A Samsung az egyik elsők között vágott bele a hajtogatható telefonok gyártásába, és azóta is az élen járnak. Éppen nem olyan rég mutatkozott be a Galaxy Z Fold4 és Galaxy Flip4, amik nagyon szépen mutatják, hogy erre a generációra már beérett a technológia, érdemes komolyan foglalkozni vele.

Ráadásul úgy tűnik, hogy hamarosan már több fogyhat belőlük, mint a hagyományos prémium telefonokból.

Itt a prémium szót muszáj hangsúlyozni, hiszen a hajtogatható készülékek továbbra is nagyon drágák, azonban a Samsung mobilos üzletágának vezetője, Roh Tae-moon szerint ebben a kategóriában nagy sikerre számítanak, és egyaránt szeretnének elhódítani vásárlókat az Apple-től és az egyre inkább erősödő Xiaomitól is.

De ez még semmi! Roh Tae-moon szerint 2025-re a prémium szegmens több mint 50 százalékát uralhatják majd az összehajtható telefonok, a vezető tehát arra számít, hogy aki drága telefont szeretne vásárolni, az már eleve ebben a kategóriában nézelődik majd.

Forrás: Samsung

De vajon ez lehetséges? Még a Samsung jelenlegi összecsukható telefonjai is jóval drágábban, mint a Galaxy S-sorozat modelljei, így vélhetően az évek során olcsóbbá kell válniuk ahhoz, hogy Roh Tae-moon jóslata bejöjjön.

Márpedig az elmúlt időszakban egyre több olyan belsős információ szivárgott ki, melyek szerint a Samsung már 2024-re készül egy "olcsóbb" összehajtható telefonnal. Ez valószínűleg még mindig nem azt fogja jelenteni, hogy ez a különleges technológia leszivárog majd a középkategóriába, de legalább a hagyományos csúcstelefonok árának közelébe kerülhet.