Többségbe kerültek az iPhone-tulajok az USA-ban

apple iphone 13 pro apple store
Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében
Vágólapra másolva!
Újból átlépte az 50 százalékos határt az Apple piaci részesedése.
Vágólapra másolva!

Hazánkban a mai napig luxuskészüléknek számít az Apple iPhone, azonban a tehetősebb országokban közel sem mondható státuszszimbólumnak, az Egyesült Államokban pedig már a kezdetektől fogva konkrétan néptelefon. Az első modell 2007-es bemutatását követően az iPhone termékcsalád gyorsan piacvezetővé vált az USA-ban, az androidos készülékek közös erővel a 2010-es évek elején hódították el a trónját, azóta kicsivel 50 százalék alatt hullámzott a piaci részesedése.

Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében Forrás: Apple

A Counterpoint Research most azt állítja, hogy az iPhone 13 modellek és az új iPhone SE sikerének köszönhetően megtört a jég, jelenleg az Egyesült Államokban aktívan használt okostelefonok kicsivel több mint 50 százaléka iPhone, ilyenre körülbelül egy évtizede nem volt példa.

Továbbá érdekesség, hogy az USA mobilpiacán újonnan vagy használtan jelenleg körülbelül tíz iPhone modellel folyik szélesebb körű kereskedés, míg az androidos konkurencia esetében százötven a készülékek száma, legnagyobb részt Samsung és Motorola márkájú telefonokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!