Olcsó mobilt vásárolna? Ezek a legjobbak százezer alatt

olcsó, mobilok, 100 000 forint alatt
Olcsó Oppo telefon.
Vágólapra másolva!
Tévedés azt hinni, hogy csak a drága telefon a jó telefon! Bizony már 100 ezer forint környékén, vagy az alatt is lehet vásárolni használható mobilokat. Persze ezek esetében egy vagy több paraméter tekintetében kompromisszumot kell kötni, hiszen csodák azért nincsenek.
Vágólapra másolva!

Most e modellek közül válogattunk ki öt olyat, amely szerintünk életképes, jó termék. És amelyeket így jó szívvel tudunk ajánlani, pedig nem is drágák. E készülékek így értelemszerűen így karácsonyi ajándékként is beválhatnak, akár úgy is, hogy többen fognak össze és adják közösen.

Samsung Galaxy A32

A mobilpiac királya a Samsung, és a sikereket többek között annak köszönheti, hogy a megfizethető kategóriában is elő tud rukkolni remek megoldásokkal. Ezek egyike a Samsung Galaxy A32, amely mintegy 89 ezer forintért vásárolható meg.

Nem ez hozza el a dizájn forradalmát, de látszik, hogy modern darab Forrás: Origo

A termék nagy erőssége a kijelzője, hiszen egy 90 Hz-es OLED kijelzővel látták el, ami tökéletes feketét és hibátlan kontrasztot, valamint mozgásmegjelenítést produkál. A teljesítménye elégséges, de azért e téren elmarad jócskán a mai csúcsmodellektől, például a Samsung S22 szériától. Az akkumulátora kiemelkedő, hiszen egy 5000 mAh-s telep került bele, ami a megszokottnál nagyobb üzemidőt szavatol.

Xiaomi Redmi Note 10

A Xiaomi néhány év alatt küzdötte fel magát a telefonos iparág egyik megkerülhetetlen szereplőjévé. A cég az olcsóbb készülékek szegmensében mindig is kifejezetten erősnek számított, amire tökéletes példa a Xiaomi Redmi Note 10 nevű készülék.

Xiaomi Redmi Note 10 Forrás: Origo

Ez a modell is OLED-kijelzővel rendelkezik, és nagy erőssége a sokoldalú képalkotást biztosító komplex kamerarendszer. Található rajta egy 48 megapixeles főkamera, amely világosban és sötétben is kiváló képeket készít. Emellett ellátták egy ultraszéles látószögű és egy nagyon közeli célpontok levadászására szolgáló úgynevezett makró kamerával is. A 4K-s videók felvétele is megoldott, ami ebben az árkategóriában minden, csak nem megszokott. A termékért ugyanis 75 ezer forintot kell letenni az asztalra, ami a tudásához képest baráti összeg.

Oppo A54s

Az Oppo készüléke már két lépcsővel olcsóbb, hiszen durván 65 ezer forintba kerül, és már nem is játszik egy ligában például a fent említett Xiaomi telefonnal. A készülék hardvere akár játékra is alkalmassá teheti, de a legjobb grafikát már el lehet felejteni.

Olcsó Oppo telefon Forrás: Origo

Viszont a hétköznapi használat során hasít, és a tapasztalataink szerint levelezésnél, chatelésnél, netezésnél vagy közösségi média használata során a sebesség teljesen rendben van. 6,52 hüvelykes IPS LED LCD-kijelzőt kapott, aminek a 480 nites fényereje elég ahhoz, hogy nappal is látható maradjon a kép. Az akkumulátora kifejezetten jónak számít, hiszen egy 5000 mAh kapacitású egység került bele. Ez pedig a viszonylag alacsony fogyasztású hardver és kijelző mellett kiemelkedő üzemidőt szavatol.

Nokia G10

A Nokia G10 nem egy erős telefon, játékra például nem nagyon alkalmas, és az 1600 x 720 képpontos, azaz HD kijelzője sem különösebben nagy szám. Viszont van három nagy előnye. Az egyik az ár, ugyanis már 43 ezer forintért megvásárolható, és ha nem is egy erőmű, azért stabilan működik, és megbízható, webezésre, levelezésre és chatelésre jól használható darab.

Nokia G10 Forrás: Origo

Emellett egészen elfogadhatóan néz ki, nem igazán látszik rajta, hogy egy olcsó okostelefonról van szó. A harmadik pozitívuma, hogy tiszta, mindenféle módosítástól mentes Android operációs rendszer fut rajta, ez pedig a munkatelefonok esetében nagy előny lehet. Az ilyen eszközök ugyanis egyszerűbben integrálhatóak egy-egy vállalati rendszerbe, gyorsabban átmehetnek a biztonsági protokollon.

Alcatel 1068

A végére hagytunk egy hagyományos modellt, hiszen sokan vannak, akiknek nincs szükségük okostelefonra, beérik egy hagyományos kialakítású termékkel is. Ebben a kategóriában nagy innovációval már nem szoktak előállni, így nagy csodákra itt már felesleges számítani.

Alcatel 1068 Forrás: Origo

Mi az Alcatel 1068-at választottuk, aminek egyik fő oka az volt, hogy a márka mögött egy nagyon stabil, hatalmas, megbízható konszern, a TCL áll. A másik pedig az, hogy már kevesebb mint 5000 forintért megvehető. A memóriája kellően nagy, a színes kijelzője elfogadható képminőséget produkál, és még a kamera sem hiányzik róla.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!