Jön a műholdas segélykérés Androidra

qualcomm satellite műholdas segítségkérés segélykérés segélyhívás
A Snapdragon Satellite jóvoltából jön az androidos mobilokba is a műholdas segítségkérési funkció
Vágólapra másolva!
Később SMS-ezésre is lehetőséget biztosítanak majd az okostelefonok.
Vágólapra másolva!

Az aktuális Apple iPhone 14 mobilcsaládban való debütálását követően az androidos okostelefonokban is megjelenik idén a műholdas adatkapcsolattal való segítségkérés lehetősége, jelentette be a Qualcomm chiptervező a Consumer Electronics Show-n.

A technológia körülbelül ugyanúgy fog működni, mint az Apple mobiljaiban: a segítségkérési funkció elindítását követően követni kell a mobil utasításait a műholdhoz való csatlakozás érdekében, majd meg kell írni a segítségkérő üzenetet.

A Qualcomm Satellite funkció az Iridium szolgáltatócég műholdjaihoz csatlakozik, az üzenetek pedig a Garmin Response központjába futnak majd be. Az üzenet mellett a segélykérő központ munkatársai automatikusan megkapják a felhasználók GPS-koordinátáit is, hogy segítséget küldhessenek, és persze szöveges üzenetben visszaírhatnak a bajba jutottnak.

A későbbiek során a szolgáltatás szabadon választott mobilszámokra való üzenetküldésre is használható lesz.

A Qualcomm szerint az első Snapdragon Satellite funkciót támogató okostelefonok az idei év második felében kerülnek majd piacra, első körben a Snapdragon 8 Gen 2 rendszerlapkás és X70 modemes készülékek fogják támogatni, de a későbbiekben a vállalat további modemeibe is bekerül a műholdas kapcsolat kiépítéséhez szükséges hardver.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!