Mobilos appról küldhetőek a parkolóba egyes BMW-k

BMW szoftverfrissítés
Vágólapra másolva!
App-alapú, távirányítható, automata parkolást hozott a BMW egyik szoftverfrissítése.
Vágólapra másolva!

A napokban egy olyan globális szoftverfrissítést jelentett be a BMW, amely több millió járművére jut majd el. Új funkciókat kapott a BMW Digital Key, amely segít a My BMW appon keresztül bezárni, kinyitni és elindítani az autót. A járműhöz való hozzáférést már meg lehet osztani iPhone-ok és androidos mobilok között is, továbbá a valódi kulcs nélkül, egy aktivációs kóddal is aktiválható a Digital Key a járműben.

BMW szoftverfrissítés Forrás: Origbmwo

Egyes országokban a Remote Control Parking funkció appról, távolról irányítható és kezdeményezhető, automata parkolást ígér. Ezt ugyanakkor csak a korábban elvégzett manőverek alapján, 6 méteres hatósugárban teszi meg az autó.

Az USA-ban az AT&T ügyfelei Personal eSIM használatával 5G-képessé és mobilmentessé tehetik a járművüket, mobil nélkül is tudnak adatot küldeni, fogadni, ahogyan hívásokat is. Az iX-nél pedig a töltés leállítható lett appon keresztül. A frissítés a BMW iDrive Operation System 7 és 8 verziókat érinti, ez 4,7 millió BMW-t jelent nagyjából, összesen több mint 30 modellt.