Rekord drága lesz a Cyberpunk 2077 kiegészítője

cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Nem sajnálja a pénzt a Phantom Liberty fejlesztésére a CD Projekt.
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptemberben a legutóbbi komolyabb frissítése mellett a CD Projekt bejelentette a hányatott sorsú Cyberpunk 2077 első és utolsó tartalmi kiegészítőjét. A már megszokottnak megfelelően jó hírek mellett rögtön rossz hírek is jártak, az egyjátékos Phantom Liberty DLC csak PC, PlayStation 5 és Xbox Series platformokra lesz elérhető, így az előző generációs konzolokon a játék borzasztó teljesítményét valahogy tolerált rajongók kénytelenek lesznek új hardvert venni, ha szeretnének játszani vele.

Az éppen aktuális hírek szerint a Night Cityhez új területeket is hozzáadó DLC fejlesztése a tervek szerint halad, így ha minden jól megy, akkor még idén megjelenhet. Marek Bugdoł, a CD Projekt befektetőkkel való kapcsolattartásért felelős vezetője a napokban a projekt körüli hírzárlatot némileg megtörve annyit elárult a Parkietnek adott interjújában, hogy ez lesz a CD Projekt történetének eddigi legnagyobb költségvetésből készült játékkiegészítője.

Ez alapvetően jól hangzik, hiszen a drágaság jelentős ambíciókra utal, a fejlesztőcégnek szándékában áll az elkérni kívánt összegért cserébe ütős kiegészítővel előrukkolnia. Ebben szerencsére van tapasztalata, annak idején a The Witcher 3-hoz kiadott Blood and Wine minden idők egyik legtisztességesebb DLC-jének bizonyult, teljes értékű fejezettel bővítette az alapjátékot, remélhetően sikerül megismételni a sikerét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!