Idén titkosítottá válhatnak a Messenger csevegései

Facebook, logó, alkalmazás, telefon, messenger
ANKARA, TURKEY - FEBRUARY 27: In this photo illustration a mobile phone screen displays the Facebook Messenger logo in front of a computer screen showing the Facebook logos in Ankara Turkey on February 27, 2020. Ali Balikci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Újabb eddig hiányzott funkciók érkeztek meg a titkosított chatekbe.
Vágólapra másolva!

A Meta tájékoztatása alapján gőzerővel folyik a Facebook Messenger csevegőszolgáltatás átállítása a végponttól végpontig titkosított működésre. A funkció jóvoltából a partnerek közti üzenetváltások már a csevegésre használt eszközökön egyénileg titkosításra kerülnek, így hiába kerülnek fel az elküldésük során a Meta szervereire, még a cég dolgozói sem képesek beleolvasni a tartalmukba.

A Meta sem tudja dekódolni a titkosított csevegéseket, hiába van belőlük másolat a szerverein Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

Az átállási folyamat következő lépcsőjeként a Messenger fejlesztői csapata most új funkciókat tett elérhetővé a titkosított csevegésekben, a mobilappjának legújabb verzióra való frissítését követően ezek is témázhatóak, használhatóak bennük az egyedi emojik és a reakciók, lehetőség van profilokat létrehozni a csoportos chatekhez.

Ezek a lehetőségek a normál chatekben már régóta elérhetőek, csak a titkosítottak esetében jelentenek újdonságot.

A mostani frissítéssel a Meta újabb jelentős lépést tett afelé, hogy funkcionálisan egy szintre hozza a normál és a titkosított csevegést, hogy aztán idén mindenkinél átállíthassa az appot az utóbbi használatára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!