Megdrágul az iPhone akkucseréje

apple iphone 14 ifixit
Így néz ki leszedett hátlappal az iPhone 14, az iPhone 5 óta csak a kijelző felől voltak megbonthatóak az Apple mobiljai
Vágólapra másolva!
A MacBookok és az iPadek tulajdonosainak is többet kell majd fizetniük.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 14 termékcsalád őszi bejelentésekor némi zúgolódást keltett a hír, hogy a megszokott 69 dollár helyett az Apple ezek esetében már 99 dollárt fog kérni az akkumulátoraik garanciális időn túli cseréjéért. Ez kellemetlen, azonban az új készülékek árait figyelembe véve jó esély van rá, hogy megéri majd kifizetni az összeget az új telepért.

Mindegyik az iPhone 14-nél régebbi modellre vonatkozik a 20 dolláros áremelés Forrás: iFixit

Most a vállalat nagy csendben közölte, hogy hamarosan a régebbi termékek rendkívül széles körét érintő áremelést fog végrehajtani, 2023. március 1-től kezdődően az említett 69 dollár helyett 89 dollárt kér majd az iPhone 13 és régebbi mobiljainak akkucseréjéért.

Ugyanezt a 20 dolláros drágulást a vállalat táblagépei sem ússzák meg, a hatodik generációs iPad Pro 12,9" és a negyedik generációs iPad Pro 11" modelleket leszámítva ezek esetében is drágább lesz az akkucsere. Végül a laptopjaiban telepet cseréltetni kívánókra is gondolt a cég, őket március elsejétől 30-50 dolláros áremeléssel fogja meglepni:

  • MacBook Air: 129 dollár helyett 159 dollár,
  • MacBook Pro: 199 dollár helyett 249 dollár,
  • MacBook (2016/2017): 199 dollár helyett 249 dollár.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!