Meghalt a feltekerhető mobil

lg rollable
Tabletszerűvé válik az LG feltekerhető kijelzős mobilja a szétnyitásakor
Vágólapra másolva!
Egy ideig úgy tűnt, hogy a feltekerhető kijelzős mobil lesz a jövő, de visszatáncoltak a gyártók, inkább az összehajtható kivitellel próbálkoznak.
Vágólapra másolva!

Miután az LG és az Oppo is sorra álltak elő a látványos, feltekerhető kijelzős mobilok koncepcióival, egy ideig úgy tűnt, hogy ez lesz a jövő, és nem feltétlen az összehajtható mobil marad a nagy újdonság.

Tabletszerűvé válik az LG feltekerhető kijelzős mobilja a szétnyitásakor Forrás: LG

Végül az Oppo is összehajtható modellekkel kezdett el próbálkozni, Digital Chat Station, egy elismert szivárogtató forrásai szerint pedig a gyártók mostanra lemondtak a feltekerhető mobilokról.

Állítólag a hajtogatós kivitellel szemben egy hatalmas problémája van a feltekerhető megoldásoknak: utóbbi sokkal kevésbé ellenálló, nem tart sokáig. Ezek ráadásul kevésbé állnak ellen a pornak és a víznek is, könnyebben gyűrődnek, törnek, ha sokat tekerik a panelt a felhasználók. Persze az összehajtható mobilok kijelzői is hajlamosak meggyűrődni, sőt, körömmel is végleges kárt lehet tenni azokban. Így aki biztosra menne, annak még mindig a hagyományos mobil a befutó.