Szemkontaktust hamisít az NVIDIA szoftvere

nvidia eye contact
Nem mindig ígér tökéletes végeredményt az NVIDIA, de kifejezetten jól működik az Eye Contact
Vágólapra másolva!
A szemük sem áll majd jól a kamera mellé néző streamereknek.
Vágólapra másolva!

Az Apple után szabadon az NVIDIA is lehetővé tette a szemkontaktus meghamisítását a videócsevegésekben vagy élő közvetítésekben résztvevő felhasználók számára. Az Eye Contact aktiválását követően az NVIDIA Broadcast segédprogram legújabb 1.4-es változata képes valós időben úgy retusálni a webkamerától érkező képet, mintha a felhasználó folyamatosan a lencsébe nézne.

A funkció állítólag meggyőzően működik, megtartja a felhasználók valódi szemszínét, továbbá a pislogásaikat is képes ráretusálni a közönség által látott képre. Amennyiben a kamera előtt ülő olyan szögben fordítja a fejét, hogy lehetetlen fenntartani a szemkontaktus látszatát, akkor befejezi a hamisítást, a virtuálisak helyett a valódi szemeket mutatja.

Az NVIDIA természetesen nem állítja, hogy tökéletes volna az Eye Contact által biztosított illúzió, csak egy saját felelősségre használandó extráról van szó. A működéséhez legalább GeForce RTX 2060 videókártyára van szükség, további ajánlott gépigényként 8 GB memóriát, továbbá Intel Core i5-8600 vagy AMD Ryzen 5 2600 processzort hozott fel a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!