Vége lehet a laptopos GeForce MX családnak

nvidia geforce mx 570
NVIDIA GeForce MX 570
Vágólapra másolva!
Már a legutóbbi modellek tisztességes bejelentésére sem vette a fáradtságot az NVIDIA.
Vágólapra másolva!

Remek megfigyeléssel állt elő a kínai IT Home pulikáció, a szerzőjének meglátása szerint véget érhetett a legolcsóbb, már dedikált grafikus vezérlővel szerelt laptopokba szánt GeForce MX termékcsalád pályafutása. Az NVIDIA utoljára 2021-ben dobott piacra új modelleket az MX550 / MX570 duó képében, de annyira hidegen hagyták a saját termékei a vállalatot, hogy tisztességesen bejelenteni sem volt hajlandó azokat, a specifikációik is csak a velük szerelt laptopok elérhetővé válása után tisztázódtak.

A széria legutolsó és legerősebb modelljeként vonulhat be a történelemkönyvekbe a GeForce MX 570 Forrás: NVIDIA

A kiadvány írójának meglátása szerint a GeForce MX termékcsalád nagy valószínűséggel bekövetkezett halálát a processzorokba integrált grafikus vezérlők fejlődése okozta: annyira kompetenssé váltak vagy fognak válni a közeljövőben, hogy már alig van szükség a legolcsóbb dedikált grafikus vezérlőkre.

A téren úttörő szerepet játszott AMD után mostanra az Intel is eljutott odáig, hogy nagyon hamarosan képes lesz az Arc videókártyákban használt architektúráját beépíteni a központi egységeibe, leszámolva a jelenleg használt, acélosnak semmiképp sem nevezhető UHD Graphics megoldásaival.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!