Már Samsung óráról is vezérelhető otthon a fűtés

Samsung Galaxy Watch 5 Pro
Vágólapra másolva!
A Samsung Galaxy Watch 5 és Galaxy Watch 4 modellek egy frissítés után a termosztátok és videocsengők vezérlésére is képessé váltak.
Vágólapra másolva!

A Samsung a Galaxy Watch 5, Galaxy Watch 5 Pro, Galaxy Watch 4 és Galaxy Watch 4 Classic okosórákra is elindította már azt az 1.1.08-as frissítést, amely még nagyobb irányítást tesz lehetővé az okosotthonokban – ráadásul nem csak Samsung eszközökkel, hanem minden mással, ami a SmartThings platformba integrálja magát.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro Forrás: Samsung

A frissítés után a fenti okosórák segítségével vezérelhetővé válnak a támogatott termosztátok, így a fűtés is irányítható az órával otthon. Hasonló módon vezérelhető az okosfüggöny, okosredőny, a légtisztító sebessége, de ha valamire SmartTag követőt tettük, akkor az is kereshetővé vált hanggal, az óráról.

Élőben lehet továbbá az órára streamelni a videocsengők és otthoni kamerák képét is, itt a WebRTC-t támogató Ring és Nest kamerák vannak a kompatibilitási listán. Lényegében ha valaki az ajtóban áll, az óráról nézhetjük meg ki az, és hozzá is szólhatunk. A Samsung okostévék (egyes modellek) vezérlésére is van lehetőség továbbá az órákról. A Matter protokoll támogatása révén sok egyéb készülék támogatása is megoldottá válhat.